beats by dre cheap

Prica!!!!

DUH SA LINIJE 401
 
 
Leona Parana,bila je jedna od onih ljepotica meksickog porjekla,kakve se mogu vidjeti samo u filmovima.Po nagovoru jedne drugarice prijavila se na konkurs za stjuardese Isterna,i pobjedila je iz sva tri razloga:Govorila je tecno spanjolski i engleski,a vrlo dobro je govorila i francuski.Nacinom govora i opstim ponasanjem i na kraju zbog svog atraktivnog izgleda.Te noci bila je rasporedjena na liniju 401 za Majami,iako je tek izasla iz Isternove skole za domacice aviona.
-Leona!-doviknu joj starija kolegica iza ledja-sidji dole i donesi dvije vecere u pilotsku kabinu!
Djevojka potvrdi glavom,i odmah poslusa.Leona podje prema rernama sa poredanim tacnama koje su se podgrijavale.Ali,rernu kojoj je prisla nije mogla otvoriti.Dok se petljala oko elektronskog dugmeta za podesavanje temperature,koje je inace i oslobadjalo staklena vrata na rerni,ona osjeti neciji dodir po lijevom ramenu....
-Dozvolite!-rece srednjovjecni uniformisani covjek sa naocalima na bijelom licu.
Mlada djevojka se bez rijeci pomjeri u stranu,a oficir dodirom ruke oslobodi tvrdoglavi uredjaj koji skljocnu i rerna se otvori.
-Oh,hvala vam kapetane!-nasmjesi se ona ljupko.
-Ja nisam kapetan-rece onaj ozbiljno.-radim kao aero-inzenjer.
Leona se jos jednom ljubazno osmjehnu i poce da izvlaci dvije tacne sa vec naslaganom hranom.Kada se opet okrenula,onaj oficir je vec nekuda bio nestao.Leona se popela na gornji sprat i unijela jelo u pilotsku kabinu.....
-Ah hvala!-preuze kapetan prvu tacnu a kopilot drugu.
-Zahvalite vasem kolegi-smijesila im se djevojka ljupko-da mi nije pomogao da otvorim rernu,bojim se da biste jos cekali.
Tu se Leona s onim istim smjeskom okrenu malo udesno prema u glu u kojem je sjedio aero-inzenjer.Bio je to mladic tridesetih godina,potpuno crne kose i bez naocala!Djevojka se zbunila.
-Gdje je onaj drugi gospodin? -Upita je mladic zainteresovano.
Onaj sto mi je maloprije otvorio rernu.Ima naocale i predstavio se kao aero-inzenjer.-i dalje se smjesila
Utom kapetan poce da kaslje jer se od necega zagrcnuo.
-Sreli ste dolje covjeka u uniformi Isterna,sa naocalama?-upita je on ostavljajuci tacnu sa hranom po strani.
-Da-potvrdi Leona.
-Oh boze!-uzbudi se kapetan.-zar opet!?
Dok su trojica pilota izmjenjivali znacajne poglede,Leona ih je promatrala sva zabrinuta.Ona omisli da se radi o nekom,kompaniji vec poznatom dusevnom bolesniku koji se opet uvukao u avion,izdavajuci se za pilota agencije.
Kapetan se saze i izvadi iz torbe jednu kovertu i iz nje izvadi slike trojice muskaraca u uniformi Isterna.
-Da li je to bio jedan od ovih?-pruzi joj kapetan slike u koje se Leona zagleda i bez dvoumljena prepozna Don Repa.
-Bio je to ovaj gospodin.
-To nije moguce!-rece kapetan vise za sebe.
-Nesto nije uredu?-poce Leona da panici.
-Gospodin s kojim ste kako tvrdite maloprije razgovarali bio je nas pilot i poginuo je u nesreci prije nekih osam mjeseci.
Leoni tek tada proletje glavom nedavni razgovor koji je na tu tema vodila sa jednom drugom stjuardesom.Njene velike tamne oci cudno se izvrnuse i ona se mlitavo srusi na uzani pod pilotskekabine.
-Dodjavola-bilo je sve sto je kapetan jos rekao.
Dok je mladi avio-inzinjer pokusavao povratiti Leonu kapetan dohvati svoj dnevnik leta,svesku u koju se moralo zapisati sve vaznije sto se desavalo tog dana.Na zalost svi oni listovi iz tih dnevnika za koje su neke novinske kuce poslije nudile hiljade dolara,bili su istrgnuti i nestali bez traga!Kompanija Istern ocigledno nije nista prepustala slucaju....
 
Uzeto iz knjige:PARALELNI SVIJET od B:D:BENEDIKTA

World of magic
http://keepsake.blogger.ba
13/11/2006 20:54