beats by dre cheap

Hoteli u kojima žive duhovi

Ukoliko volite duhove, neobjašnjive zvukove usred noći, samostalno pomjeranje stvari, onda je spisak najmisterioznijih hotela u SAD-u pravi vodič za vaš sljedeći odmor. Udruženja Historic Hotels of America i National Trust for Historic Preservation sastavila su listu hotela za koje se vjeruju da ih neki od davnih uposlenika i gostiju nikada nisu napustili i da u njima žive kao duhovi.

Admiral Fell Inn – Baltimore, Maryland

U maju 2007. godine, u sobi 218 hotela Admiral Fell Inn u Baltimoreu boravio je naučnik koji je grad posjetio zbog nekoliko naučnih skupova. Ujutro su ga probudili zvuci, odnosno škripanje podova. Kada je otvorio oči, ugledao je visoku i vitku ženu odjevenu u bijelo. Prema pričama, misteriozna dama ga je pogledala, nasmiješila mu se i prošla kroz zid. Zgrada hotela sagrađena je davne 1889. godine kako bi služila kao utočište ranjenim i bolesnim moreplovcima. Legenda kaže da prostorije hotela još uvijek posjećuju duhovi medicinskog osoblja i ponekog moreplovca.

The Driskill Hotel – Austin, Texas

Građevina napravljena 1886. godine danas je hotel Driskill kojeg, kako se priča, proganja duh djevojčice, a gosti tvrde da je vide kako se igra loptom u predvorju i na stepenicama hotela. Mještani ovu misterioznu priču objašnjavaju događajem iz 1887. godine kada je za vrijeme zasjedanja senata u Texasu, kćerka jednog od senatora smrtno stradala jureći loptu niz stepenice hotela.

The Hawthrone Hotel – Salem, Massachusetts

Brojni gosti hotela Hawthrone prijavili su čudna dešavanja u sobi 612. Većina gostiju kazala je kako vide ženu koja se kreće po sobi, ali svaki put kada je zovnu ili krenu za njom, ona nestane. Uprava hotela i mještani nikada nisu uspjeli pronaći događaj koji bi mogli vezati uz čudna dešavanja u sobi 612. Neki tvrde da se radi o mladoj koja je u bračnoj noći preminula u toj sobi. No, takav događaj nikada nije potvrđen u administraciji hotela.

The Hotel Galvez – Galveston, Texas

Hotel Galvez sagrađen je 1911. godine, a gosti koji su boravili u njemu pričaju o čudnoj atmosferi i događajima u hotelu. Legenda kaže da je na petom spratu izvjesno vrijeme boravila mlada djevojka koja je čekala svog zaručnika da se vrati sa plovidbe. Pošto je doznala da je on stradao, odlučila si je oduzeti život. Od tada, tvrde neki, ona se svake noći vraća u svoju sobu kako bi na prozoru čekala svoga dragog.

Blennerhassett Hotel – Parkersburg, Virginia

Brojni gosti hotela Blennerhassett godinama prijavljuju kako u svojim sobama osjete miris dima cigareta koji ulazi kroz otvore na vratima. Izvor dima nikada nije otkriven, ali mnogi vjeruju da pripada cigaretama Williama Chancellora koji je sagradio hotel 1889. godine. Drugi tvrde da se radi o duhu gospodina Stealeya, bivšeg upravnika hotela koji je pušio cigarete.

 

 

 

 

Sarajevo-x.com)

World of magic
http://keepsake.blogger.ba
26/04/2008 11:47