World of magic

Dobrodosli u svijet magije,misterije i paranormalnog.Nadam se da cete uzivati.

24.04.2011.

Dokazuju li ove slike da duhovi postoje?

 
 
 
Slika figure u dvorcu Tantallon
 

Slika lika koji promatra dvorište dvorca Tantallon najzanimljiviji je mogući dokaz da fotoaparati vide duše koje su napustile svijet. Među odabranim fotografijama nalazi se i jedna iz Hrvatske.

 

Richard Wiseman, ugledni profesor sa Sveučilišta u Hertfordshireu, predstavio je u petak javnosti čak 250 fotografija koje je prikupio od početka ožujka, a na kojima možda doista možemo vidjeti prave duhove.

Najdojmljivijom je proglašena slika koju mu je poslao Christopher Aitchison, turist koji je u svibnju 2008. aparatom zabilježio figuru koja je promatrala dvorište dvorca Tantallon u Škotskoj.

Stručnjaci su potvrdili da slika nije obrađena, pa ako toga dana dvorcem nije šetao kakav čovjek odjeven u srednjevjekovnu uniformu, a Aitchison tvrdi da nije primjetio druge turiste, kao jedino preostalo moguće logično objašnjenje se nameće da je u pitanju igra svjetlosti i sjene.

Oni koji su, pak, uvjereni da je to doista duh, na slici su prepoznali Jamesa V., škotskoga kralja, koji je u Tantallonu bio zatočen početkom 16. stoljeća!

Autori slika su amaterski fotografi iz čitavoga svijeta, te će Wiseman o fenomenu pojavljivanja duhova na slikama raspravljati s kolegama 4. travnja u sklopu Međunarodnoga znanstvenog festivalu u Edinburhgu.

Pogledajte deset fotografija koje su najviše dojmile na stranici www.scienceofghosts.com, među njima i sliku koju je poslao hrvatski autor Filip Gaži.